donderdag 20 oktober 2011

Cath Luyten geeft op BVN startschot van 'De grote misverkiezing'

Cath Luyten geeft op BVN startschot van 'De grote misverkiezing'
Als satellietzender van de VRT is BVN voor vele Vlamingen in het buitenland een belangrijke manier om de band met Vlaanderen te onderhouden. Hun favoriete televisieprogramma's hoeven Vlamingen in het buitenland dankzij BVN dus niet te missen, maar BVN zou van zijn kijkers graag weten wat hen wel nog doet verlangen naar hun thuisbasis. Daarom gaf Cath Luyten op BVN het startschot voor 'De grote misverkiezing', een zoektocht naar alles wat Vlamingen en Nederlanders in het buitenland missen.
De Vlaamse BVN-ambassadrice Cath Luyten en haar Nederlandse tegenhanger Floortje Dessing roepen Vlamingen en Nederlanders vanaf vandaag op om deel te nemen aan De grote misverkiezing van BVN. Via www.bvn.tv kunnen vakantiegangers en expats hun grootste gemis doorgeven, of het nu gaat om lekkere frietjes, een fris biertje of de typisch Vlaamse humor. De website van De grote misverkiezing is meteen ook een ontmoetingsplek voor al wie geregeld in het buitenland vertoeft en ervaringen wil delen. BVN verzamelt alle gegevens en komt over enkele maanden met de resultaten van de verkiezing.
En wat mist BVN-ambassadrice Cath Luyten zelf als ze in het buitenland zit? Hetzelfde als veel andere Belgen, zo blijkt. “Ik mis, in het verre of minder verre buitenland, de perfect gebakken friet van bij ons; de eerste keer gebakken op 130 graden en de tweede keer op 170. Maar verder mis ik eigenlijk niet echt iets. Mocht dat wel het geval zijn, dan zou ik mijn job als reisreporter al lang ingewisseld hebben voor een stekje dichtbij huis. Het helpt natuurlijk wel dat, hoe ver of dichtbij ook, er BVN is! En de liefdes van mijn leven natuurlijk, dat helpt ook!” (lacht)
BVN is de satellietzender van de VRT in het buitenland met Cath Luyten als BVN-ambassadrice . De zender is wereldwijd 24 uur per dag gratis te ontvangen via satelliet en programmeert elke dag een breed aanbod aan Vlaamse en Nederlandse actualiteits- en duidingsprogramma’s. Ook fictie, ontspanning en sport komen aan bod. Zo kunnen Vlamingen in het buitenland op BVN op dit moment onder meer kijken naar Het Journaal, 'Man Bijt Hond', 'Terzake', 'De Canvascrack', 10 jaar dieren in nesten, 'De Laatste Show', 'Dagelijkse kost', 'Thuis', 'Blokken', 'Weg naar Compostela' en naar een selectie van de beste Nederlandse programma’s.

zondag 9 oktober 2011

Cath Luyten in 'Vrienden Van de Veire' als showbizz expert

Cath Luyten in 'Vrienden Van de Veire' als showbizz expert.
Op zaterdag 8 oktober verwelkomt Peter Van de Veire Jan Hoet, Francesca Vanthielen en Iwein Segers in 'Vrienden Van de Veire'. Cath Luyten, Jacques Vermeire en Guga Baùl zetelen deze week op de expertenbank.
Kunstkenner Jan Hoet maakt plannen om China te veroveren. De Britse kunstenaar Damien Hirst nodigde Hoet uit om volgend jaar de kunstbiënnale in het Chinese Yinchuan te leiden.
Eind oktober gaat Jan Hoet op verkenningsreis naar het oosten, maar hij komt zaterdag al meer uitleg geven over het prestigieuze project in Vrienden Van de Veire aan Cath Luyten. Hij brengt er Westerse en Aziatische kunst samen aan Peters gouden tafel.
Iets luchtiger gaat het er sinds vorige week aan toe in de talentenjacht 'Domino'. Presentatrice Francesca Vanthielen zoekt op vrijdagavond op vtm de gepaste hoofdrolspeler voor de musical met songs van Clouseau.
Verder telt Francesca met Cath Luyten af naar G1000, het burgerinitiatief waarvoor ze samen met auteur David Van Reybrouck duizend mensen uitnodigt in een poging om een waardig alternatief te zoeken voor de politieke problemen.
Comedian Iwein Segers mengt zich niet in de politiek, maar focust met de nodige zelfrelativering op zijn nieuwe voorstelling De comeback van Iwein Segers.
Segers is trouwens bekend als stem van verschillende reclamespots en heeft dat niet van een vreemde: zijn vader is de man die Vlaanderen elke avond toespreekt in Man bijt hond.
Vriendjes Van de Veire
Deze week trokken de Vriendjes Van de Veire naar de première van de Mega Mindy-voorstelling. Ze ontmoetten er niet alleen een superheld, maar vroegen bekend Vlaanderen er ook de kleren van het lijf.
De experts met Cath Luyten
Op de expertenzetel drie oude bekenden; Cath Luyten flankeert Jacques Vermeire en Guga Baùl. Zij werpen zoals altijd een kritische blik op de showbizzwereld.
'Vrienden Van de Veire' met Cath Luyten, iedere zaterdag om 21.40 uur op Eén.

woensdag 5 oktober 2011

Cath Luyten showbizz expert in 'Vrienden Van de Veire'

Cath Luyten showbizz expert in 'Vrienden Van de Veire' 
Op zaterdag 1 oktober verwelkomde Peter Van de Veire Frans Bauer, Henk Rijckaert en Bert Gabriëls en Kelly Pfaff in 'Vrienden Van de Veire' op Eén.
Op de expertenzetel krijgt Guga Baúl gezelschap van Cath Luyten en Jan Verheyen. Frans Bauer, de populairste zanger van Nederland, verloor vorig jaar op korte tijd een aantal familieleden. Hij verwerkte het rampzalige 2010 met een plaat vol zelfgeschreven songs. Eind deze maand komt de plaat uit en dit najaar geeft Bauer zijn vijftigste concert in Ahoy.
Maar Frans heeft nog meer talenten. Zo presenteert hij binnenkort een nieuw seizoen van het populaire verborgen cameraprogramma 'Bananasplit' en speelt hij een gastrol in de serie 'Flikken Maastricht'.
Komieken Henk Rijckaert en Bert Gabriëls stellen bij Peter de derde reeks van 'Zonde van de zendtijd' voor. Daarin nemen ze de maatschappij op de korrel en reiken ze op een humoristische manier tips en suggesties aan. Bert en Henk tonen een exclusieve preview van hun eerste reportages en sketches en vertellen over vermommingen en beetgenomen BV's. Maandagavond op Canvas, maar zaterdagavond al een beetje op Eén.
Bekende keepersdochter Kelly Pfaff vertelt dan weer over haar leven na de vtm-reeks 'De Pfaffs'. Al is dat nog een beetje voorbarig, want dit najaar staat er nog een speciale slotreeks over de familie gepland. Verder heeft Kelly het over haar veroveringstocht in Nederland, waar ze veelgevraagd dj is en vorig jaar nog tot stijlvolste persoonlijkheid werd verkozen.
Vriendjes Van de Veire
Vriendjes Van de Veire Marte en Zeno gaan deze week de muzikale toer op en wonen de première van Pieter Embrechts en zijn New Radio Kings in de Handelsbeurs in Gent bij. Het valt de vriendjes op dat de band volledig uit mannen bestaat. Ze willen wel eens weten wie nu echt de koning van de Radio Kings is.
Cath Luyten in de showbizz experts
Twee nieuwe gezichten op de expertenzetel zaterdag; imitator Guga Baúl krijgt het gezelschap van regisseur Jan Verheyen, zelf ooit slachtoffer van 'Bananasplit' en auteur van het pas verschenen boek Alles wat je moet weten over film. Het hormonale evenwicht wordt bewaard door Eén-presentatrice Cath Luyten.
'Vrienden Van de Veire' met Cath Luyten, ieder zaterdag om 21.50 uur op Eén.