zondag 18 maart 2012

Cath Luyten ontdekt wandelnetwerk het Zwin en Vlaamse kust in Vlaanderen Vakantieland


Cath Luyten ontdekt wandelnetwerk het Zwin en Vlaamse kust in Vlaanderen Vakantieland

Het allereerste natuurreservaat in ons land is sinds kort opgenomen in een gloednieuw wandelnetwerk. Cath Luyten trekt een paar stevige wandelschoenen aan en verkent het nieuwe wandelnetwerk het Zwin. Dat telt 24 knooppunten en combineert de mooiste plekjes van Het Zoute met groen à volonté.

Even over de Nederlandse grens gaat Cath Luyten op zoek naar het verhaal van de drieling van Retranchement. Wist je trouwens dat je bij laagwater te voet de grens kan oversteken over het strand? Op die manier gaat Cath Luyten naar natuurgebied het Zwin waar ze met gids Patrick de slikken en schorren onder de loep neemt.

Eenmaal in Knokke gaat het richting de golfclub waar Cath Luyten golfles krijgt van dé leermeester die elke inwoner van Knokke kent: Constant Devroe.

Maar Knokke is natuurlijk meer dan wandelen in het Zwin en golfen op de chique courts; de badplaats heeft ook op architecturaal vlak veel te bieden voor Cath Luyten. Wandelen over de openlucht catwalk place m’as tu vu is voor veel mannen en vrouwen een dagelijkse gebeuren, maar ook de villa’s in het Zoute worden graag gezien. Hugo - Caths gepassioneerde gids - leert haar alles over de witziekte en de regels van Stubbe.

REPORTER: Cath Luyten
REGISSEUR: Luc Segers

Iedereen Kust
Noteer 24 en 25 maart alvast in je agenda want dan nodigt de Kust iedereen uit om een bezoek te brengen aan onze verschillende badplaatsen. Meer dan 100 logiesaanbieders, 60 restaurants en 30 attracties hebben dat weekend speciale aanbiedingen voor de kustgangers.

* weekendje weg
Logeer voordelig voor 30, 40 of 50 euro per persoon per nacht in meer dan 100 hotels en vakantieparken.
* lekker tafelen
Geniet van lekkere voordelen als gratis aperitief of koffie in meer dan 60 restaurants.
* beleven en genieten
Krijg korting of gratis toegang in meer dan 30 attracties en bezienswaardigheden.
Een lijst van alle deelnemers vind je op
www.iedereenkust.be

Zin in een weekendje aan de Kust net zoals Cath Luyten? Bij Toerisme Vlaanderen helpen ze je graag verder met leuke logeertips:
www.vlaanderen-vakantieland.be

Surfers Paradise
De naam spreekt voor zich: Surfers Paradise is een echt paradijs voor wie net als Cath Luyten van zon, zee, strand en watersport houdt, Sabine Hagedoren deed het al voor in badpak. Je kan er terecht voor een sportieve namiddag aan het water in bikini of badpak, of om van het mooie uitzicht te genieten.

Vogel- en natuurrreservaat het Zwin
Wie ging vroeger niet op schoolreis naar het Zwin? Het natuurreservaat is een bezoekje nog steeds meer dan waard, laat Cath Luyten zien. De ooievaars vliegen er om je heen en elke dag om 15u kan je ze zelf voederen.

Architectuurwandeling Knokke-Heist
Wie meer informatie wenst over de stadswandeling (of fietstocht) architectuur in het Zoute, kan terecht bij de toeristische dienst van Knokke-Heist.

Electric Move - Invest Mobile
Wil je je op een stijlvolle en groene manier verplaatsen in Knokke? Dat kan door net als Cath Luyten een golfkarretje te huren (2 tot 4 personen, vanaf 100 euro per dag).

Bij laagwater kan je van Knokke te voet naar de zwingeul wandelen en de oversteek maken naar Cadzand. Stevige regenlaarzen zijn aangeraden volgens Cath Luyten. Vergeet voor je vertrek zeker niet om de getijden na te gaan.

Royal Zoute Golf Club
In de Royal Zoute Golf Club kan je tijdens de vakantiedagen terecht voor initiatielessen, gegeven door ervaren golfers.

Boeken tips:
20x logeren & genieten aan de Belgische kust geeft je tal van extra tips om je verblijf nog leuker te maken (ISBN 9789020987577).
www.lannoo.be

De mooiste natuurwandelingen
Tussen het vlakke Nederland en de Ardennen is de diversiteit aan mooie natuur overweldigend. Laat je net als Cath Luyten verrassen door duizenden vriezeganzen in de oostpolders, wandel tussen wilde paarden aan de grensmaas, struin over stuivende duinen, verken bos en heipaadjes.

De hotspots van biodiversiteit worden bewoond door dassen, zwarte spechten, rivierdonderpadden, vuursalamanders, citroenvlinders en krekels. Onze reporters nemen je mee langs de twintig mooiste natuurplekjes van Vlaanderen. Naast spannende wandelingen door mooie brokken natuur selecteren ze tal van charmante logeer- en eetadressen.

Wandel in de sporen van Cath Luyten, Vincent, Saartje Vandendriessche, Ben, Erika Van Tielen, Kristien en Tatyana over beboste heuvelruggen, langs wildstromende rivieren, door hoogstamboomgaarden en natte moerasgebieden.