woensdag 6 juli 2011

Cath Luyten in bikini als wedding planner in Vlaanderen Vakantieland op Seychellen

Cath Luyten in bikini als wedding planner in Vlaanderen Vakantieland op Seychellen
Wie trouwt op de Seychellen?
Een tijdje geleden ging Cath Luyten voor Vlaanderen Vakantieland op zoek naar een speciaal koppel. Ze lanceerde een spannende oproep: "Heb jij trouwplannen en droom je van een magisch huwelijk? Schrijf je in en wie weet trouw jij op de Seychellen."
Cath Luyten kreeg honderden reacties binnen van koppels die allemaal dolgraag willen trouwen op de Seychellen. Cath Luyten koos één koppel uit alle inschrijvingen: Kurt en Angelique.

Trouwen onder de zon in volle winter? Kurt en Angelique reageerden dus een tijd geleden op onze oproep en kregen een sprookjeshuwelijk cadeau op de Seychellen, een fascinerende eilandengroep in de Indische Oceaan. Cath Luyten vergezelt hen en blijkt de perfecte wedding planner te zijn.

De boot wordt ingewisseld voor een suite in het St-Anne Resort op het gelijknamige eiland. Amper honderd inwoners telt dat stukje paradijs in de Indische Oceaan. Na een indrukwekkende kennismaking tooien bruid en bruidegom zich op om 'ja' te zeggen bij de mooiste zonsondergang ooit.
Kers op de taart is een helikoptervlucht boven de Seychellen. En een ring rond de vinger.

7 redenen voor een jawoord op de Seychellen
 Vlaanderen Vakantieland ging rond de koude kerstdagen de romantische toer op en speelde wedding planner voor Kurt en Angelique. Reporter Cath Luyten nam het gelukkige koppeltje op sleeptouw naar de exotische Seychellen en liet er hun droom werkelijkheid worden. Ver weg van alles en iedereen, in bikini op een mooi wit strand en onder een stralende zon, gaven ze elkaar hun jawoord. Voor Cath Luyten, Kurt en Angelique zijn er alvast redenen genoeg om te trouwen op de Seychellen.
1 Geen paperassen
Eén van de redenen waarom trouwen op de Seychellen zo romantisch is, is dat er geen paperasserie aan te pas komt. 'Wij hebben alle papieren in amper drie dagen tijd in orde gebracht', zegt Kurt. Het komt eropaan de juiste documenten te laten vertalen en die te overhandigen aan het personeel van het resort, dat alle verdere praktische beslommeringen van je overneemt.
'Die mensen dragen je echt op handen', zegt Cath Luyten. 'Op de dag van je huwelijk werd het haar van Angelique mooi opgestoken, haar jurk werd netjes gestreken, ze werd gemaquilleerd. Na het huwelijk had men ook nog een uitgebreid romantisch diner voorzien op het strand. Als je sowieso van plan bent om met zijn tweetjes te trouwen, zonder familie of vrienden erbij, dan kun je dat maar beter op de Seychellen doen.'
2 Helikoptervlucht
Angelique en Kurt leerden elkaar kennen op een vlucht naar Egypte en kijk, op hun huwelijksreis mochten ze meevliegen met een helikopter van Zil Air. 'We hadden al een aantal eilanden ontdekt met de boot, maar per helikopter ziet het er toch nog helemaal anders uit', zegt Kurt. 'Die helikoptervlucht vormde voor mij zeker de kers op de taart.' Zeker als je weet dat er hen bij de landing een prachtig gedekte ontbijttafel op een verlaten wit strand wachtte. Wie zo'n helikopteravontuur ook ziet zitten, kan alvast beginnen sparen, de prijs voor een tripje begint vanaf 1.000 euro.
3 Privézeilboot
Logeren deden Kurt en Angelique in het begin van hun reis op een privézeilboot, die permanent bemand was door een kapitein en een chef-kok. 'De grootste eilanden Mahé, La Digue, Praslin en Curieuse zijn wel met ferry's bereikbaar, maar de Seychellen bestaan uit 115 eilanden', legt Cath Luyten uit, 'maar met een privéboot kun je bijvoorbeeld ook naar de onbewoonde eilandjes gaan.
Vanaf 's morgens 6 uur schoot de bemanning in actie om ons een heerlijk ontbijt voor te schotelen. Wilden we 's middags eten, dan haalde de kapitein zijn vislijn boven en kregen we een halfuurtje later verse vis op ons bord voorgeschoteld. Als je van die vis proefde, waande je je echt in het aards paradijs!'
4 Duiken
Nog zo'n reden waarom dit the place to be is voor romantische zielen. 'Je moet geen duikervaring hebben om hier de mooiste vissen te zien', zegt Cath Luyten. 'Je zwemt tussen de schildpadden en kunt ze bij wijze van spreken aanraken.' Duikinstructeur Kurt verwezenlijkte zijn stoutste droom door onder water al eens te trouwen met zijn Angelique.
5 Stranden
Hebben we het al gehad over de stranden op de Seychellen? Op zich zijn die al reden genoeg om er dé romantische bestemming bij uitstek van te maken. Op het eiland La Digue vind je bijvoorbeeld het adembenemende strand waar de Bountyreclame is opgenomen en waar je de zeldzame boulders of prachtig afgeronde rotsen kunt aanraken en beklimmen in bikini of badpak.
Op het strand van La Curieuse vind je dan weer in het wild levende reuzenschildpadden. 'Je voelt je ontzettend nietig bij deze immense dieren', zegt Cath Luyten. 'Je vindt ze alleen hier en op de Galápagoseilanden.'
6 Planten erotiek
Zelfs de vruchten aan de bomen stralen erotiek uit. De Coco de Mer groeit alleen op de eilanden Praslin en Curieuse en is uiterst zeldzaam. Je hebt niet veel verbeelding nodig om er een vrouwelijk achterwerk in te zien.
De plant is zo bijzonder dat de Unesco haar als werelderfgoed heeft bestempeld. 'Het zou ook een sterk afrodisiacum zijn, maar dat hebben we niet kunnen testen', lacht Cath Luyten. 'De plant is zodanig zeldzaam, dat ze niet mag worden geconsumeerd.'
7 Exclusiviteit
De Seychellen blijven exclusief. Omdat de eilandengroep als bestemming zo duur is, komen hier maar weinig toeristen. Voor de 115 eilanden zijn er maar 4.000 bedden. 'Dat quotum wordt ook nauwkeurig gerespecteerd', zegt Cath Luyten. 'De resorts voldoen op hun beurt aan strenge normen.' De Seychellen zijn dan ook zeker geen goedkope bestemming, maar je krijgt er wel wat voor in ruil.
'Zelfs op onze privéboot beschikten we over alle mogelijke luxe', zegt Kurt. 'Internet, telefoonbereik, noem maar op: het was er. Niettemin blijft het personeel er heel vriendelijk. In het Saint-Anne Resort, waar we na ons huwelijk verbleven, hadden we zelfs een privézwembad, heerlijk om in bikini in te duiken. Wat kun je als pasgetrouwd koppel nog meer wensen?'
Belangrijk om te weten is dat homohuwelijken als illegaal worden beschouwd op de Seychellen en dus niet mogelijk zijn.
Drie andere droombestemmingen
Top: Conrad Maldives Rangani Island: vanaf 7.155 euro per persoon voor de periode tot 6 januari. De basisprijs is inclusief vlucht H-klasse, 7 overnachtingen, transfers luchthaven/hotel/luchthaven en luchthaventaksen).
Dit luxueuze resort bevat 100 ruime villa's (72 vierkante meter) aan op het strand met douche en bad, haardroger, airco, telefoon en terras. Voor zij die extra privacy willen, zijn er ook een 50-tal paalwoningen, verspreid over twee naburige eilandjes verbonden door een brug.
Klassiek: Met een gemiddeld budget kun je naar de Bahama's trekken. Hier kun je voor 4.395 euro gedurende 9 dagen en 7 nachten verblijven in het vijfsterrenhotel Sandals Emerald Bay. Ideaal voor een duikvakantie. Aan het hotel vind je een kilometerslang droomstrand van Great Exuma, omringd door tropische tuinen. Het hotel zelf bezorgt je luxe met een grote L: voor elke gast staat een gratis butler ter beschikking, of dat nu aan het zwembad, op het strand of in de kamer is.
Budget: Voor 10 dagen en 7 nachten kun je voor een luttele 1.450 euro in het Risata Bali Resort in Bali overnachten. Het viersterrenhotel werd onlangs uitgebreid gerenoveerd en beschikt over alle faciliteiten. Het resort wordt omringd door prachtige tuinen, aldus Cath Luyten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten