maandag 20 juni 2011

Cath Luyten uit de kleren in sauna Vlaanderen Vakantieland Finland Lapland


Cath Luyten trekt naar Finland Lapland. Daar wonen meer rendieren dan mensen en beweert de kerstman de enige echte te zijn. In het hoge noorden geniet ze van de stilte en de uitgestrektheid van de sneeuwvlaktes, maar ook van het gebrul van snelle, scheurende sneeuwscooters.

Cath slaapt in een iglo bij -20°C en zweet het daarna uit in een finse rooksauna. Ze trekt door het laatste stukje wildernis in Europa, doet aan ijsklimmen en -zwemmen en doet haar thermo overall uit en gaat skinnydippen, naakt in een ijs wak springen. Ten slotte gaat ze aan boord van de enige ijsbreker ter wereld voor toeristen en verkent ze de Botnische Golf.

Het wordt een hartverwarmend avontuur bij temperaturen onder nul!

REPORTER : Cath Luyten

Op wintervakantie in Finland moet je absoluut mee op scootertocht voor een sneeuwscootersafari ! Met Ruka Safaris maak je een geweldige tocht door het Finse Winterwonderland. Met dezelfde organisatie kan je ook uitzweten in een Finse rooksauna. Daarna duik je naakt in een wak in het ijs, wat dan weer verkwikkend werkt.

Bezoek de kerstman in het Santa Claus Village kerstmandorp Rovaniemi.

Dichtbij de poolcirkel vallen er geweldige avonturen te beleven in het sprookjesachtige sneeuwlandschap van Lapland. Mensen kunnen er terecht voor een échte sneeuwvakantie in het laatste stukje wildernis van Noord-Europa. Want Lapland betekent vooral natuur, met stille bossen en bevroren meren. De sneeuw die alles toedekt, creëert een gevoel van rust. Je hoort alleen de stilte. Tenminste, tot de sneeuwscooters zich opmaken voor een stevige safari.

Overdag waagt Belgische babe van Vlaanderen Vakantieland Cath Luyten zich aan een portie ijsklimmen, maar 's avonds kan ze genieten in de meest ontspannende van alle Finse uitvindingen: topless in de sauna. Hierna duikt ze bloot in het ijs koude water, brrrr.

Rovaniemi is dan weer de officiële woonplaats van de Kerstman. Het hele jaar door is het er Kerstmis. Themapark Santa Claus Village is een soort Disney in de sneeuw, dat bol staat van de commerciële activiteiten. Cath Luyten zwiert zich op schoot bij de oude kerstman en gaat ook langs op het postkantoor waar elfjes de honderden brieven aan de Kerstman beantwoorden en van een speciale stempel voorzien. Finland is fun in de winter, dat is duidelijk.

Wie niet op een paar euro's moet kijken, kan zelfs een bezoek brengen aan een echte ijsbreker: Sampo. Een andere bijzondere uitdaging voor Cath Luyten is zwemmen in de zee, te midden van de ijsschotsen, , deze keer niet naakt maar in een heel onesthetisch maar doeltreffend thermisch pak. Iets wat eruitziet en aanvoelt alsof je een grote, drijvende champagnekurk bent. Of wat te denken bijvoorbeeld van een overnachting in een heus sneeuwkasteel in Kemi? Er kan zelfs getrouwd worden in het sneeuwkasteel. Cath gooit zich tussen een kersvers bruidspaar om te testen of ze het al warm krijgen.

De zomer loopt nog maar net op zijn eind, maar fervente wintersportliefhebbers zitten al volop met hun hoofd in de sneeuw.

Cath Luyten en Ben Roelants helpen hen plannen maken met een vijfdelige en gevarieerde winterspecial in Vlaanderen vakantieland.

Wintersport wordt steeds populairder, maar het wordt ook steeds moeilijker om te kiezen. Welk wintersportgebied past het best bij de reis die je wil maken? Cath Luyten en Ben Roelants brengen raad in een gevarieerde winterspecial. Vijf weken lang geven ze een overzicht van de beste ski- en wintersportbestemmingen voor de komende winter, plekken die stuk voor stuk uitblinken als het op skiën, après-ski, tafelen en verblijf aankomt.

Niet alleen de klassiekers van de piste komen aan bod in de winterspecial van Vlaanderen vakantieland. Er is ook ruimte voor nieuwe winter(sport)bestemmingen die alle troeven in handen hebben om een blijver te worden. Cath Luyten en Ben Roelants trekken achtereenvolgens naar Finland, Lapland, Zweden, Frankrijk, Zwitserland en Colorado. Er is voor elk wat wils.
Cath Luyten naakt in de sneeuw voor 'Vlaanderen Vakantieland'

Sexy Cath Luyten in haar blootje tussen de Lappen.

Cath Luyten naakt in de sneeuw voor 'Vlaanderen Vakantieland' - Mooi hoe Cath Luyten werkelijk álles in de strijd gooit om ons in de winterspecial van 'Vlaanderen Vakantieland' te overtuigen van de schoonheid van Lapland. Zelfs een naakte sauna beurt in de sneeuw is niet te veel.

Die reporters van Vlaanderen Vakantieland toch: ze wandelen, klimmen, zwemmen, duiken en vliegen zich de longen uit het lijf om de kijkers thuis net dat beetje extra te bieden. Erika van Tilen ging al naakt in een sauna, maar reporter Cath Luyten (32) gaat vanavond een stapje verder: de vrouw van sportjournalist Frank Raes is volledig naakt te bewonderen terwijl ze in Lapland richting sauna holt, poedelnaakt, en aansluitend in haar blootje een ijskoude duik neemt.

De VRT was al zo handig om die naakt beelden in het reclamefilmpje voor deze aflevering te gebruiken. Dat is de aandachtige kijker niet ontgaan, merkte Cath Luyten. 'Ik was donderdag voor Vlaanderen Vakantieland aan het filmen in Tremelo voor Damiaan. Op de markt waren werkmannen bezig. Een van hen sprak me aan: Zijt gij dat die daar naakt in dat water springt? Ja, dus.'

Of dit het eerste blote achterwerk in Vlaanderen Vakantieland is, is niet zeker(volgens de overlevering zouden ook Sabine Hagedoren, Katja Retsin, Geena Lisa en Manuela Van Werde al met naakt achterwerk in Vlaanderen Vakantieland te zien zijn geweest, evenals een nipslip of nipple slip van de borsten van Evy Gruyaert red.), maar opvallend is het wel. 'In dat deel van de wereld heeft bijna iedereen een sauna: je kunt er niet omheen. Ze zitten er úren in en nemen hun thee of sterkedrank mee.

Ik vond het flauw om daar in badpak of bikini in te stappen, dat doen ze daar niet, iedereen laat daar hun blote borsten zien. Dus deed ik het ook maar volledig naakt zonder kleren en uiteraard gebruikten ze net dat moment in een filmpje voor deze aflevering. Of Frank dit al gezien heeft? Ik had het hem verteld. Ik wacht nu op het moment dat we die aanloop naar de sauna samen kunnen doen.' (lacht)

Cath Luyten bezoekt in deze aflevering het Finse deel van Lapland en trok haar ogen open. 'Ze zeggen dat Finland niet meer is dan meren en magere zielige denneboompjes. Maar onder dikke pakken sneeuw is het prachtig. Zeker als je met een scooter bij laagstaande zon over een bevroren meer rijdt.

We mochten ook aan boord van een ijsbreker op de Botnische Golf. Ik heb me laten vertellen dat zo goed als alle Finse havens in de winter dichtvriezen en dan schiet zo'n ijsbreker in actie. Ik ben ook met een dik Teletubbie-pak in het ijskoude water geweest, maar daar voel je niks van. Toch niet als je geen water inslikt, wat ik uiteraard wél heb gedaan.' (lacht)

In Lapland kroop Cath Luyten ook bij de enige echte Kerstman op de schoot. 'Ik wou die man van 450 jaar eens aan de tand voelen, maar dat ging niet makkelijk. Hij was niet uit zijn rol te krijgen.

Toen ik bij hem op de schoot wou, zag je hem aarzelen. Uiteindelijk zei hij toch ja. Lapland was echt een reis van contrasten. Ik heb ook aan ijsklimmen gedaan en heb toen écht afgezien. In de reportage zie je mij half lachen, maar ik lachte echt groen.'

Op 24 oktober zien we nog meer van Cath Luyten in de winterspecial over het Amerikaanse Colorado. 'We reden met een dikke Chrysler door de besneeuwde bergen: zalig.

We hebben Aspen bezocht, het stadje waar de superrijken skiën. Vol dames met bontjassen en chihuahua's. De sneeuw is er écht beter dan in Europa: ze noemen het daar champagne powder. Onze sneeuw is in vergelijking beton.'
2 opmerkingen:

  1. leuk om te zien dat ze die oude russische neukbunker in waggelt. wat zou ze daar gedaan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zij is een hele mooie vrouw, gelukkig met Frank, en ik denk dat ze er doodziek van wordt dat iedereen daar commentaar op heeft. Edwin

    BeantwoordenVerwijderen