dinsdag 4 november 2014

Cath Luyten klopt Bart en Wim in Slimste Mens


Cath Luyten klopt Bart en Wim in Slimste Mens

Cath Luyten mocht maandagavond aan haar eerste deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld starten en dat deed ze goed. Meer zelf, de blonde Cathérine Luyten wist Bart De Pauw en Wim Willaert te kloppen, al was het wel een nek-aan-nekrace met De Pauw. Cath Luyten zou 454 seconden verdienen terwijl Bart De Pauw op 421 seconden zou stranden. Wim Willaert moest tevreden zijn met 257 seconden. Drie hoge scores en dan lieten de kandidaten nog heel wat seconden liggen.

De opluchting voor Cath Luyten was groot toen ze vrijgesteld was voor de finaleronde. De blonde presentatrice had niet alleen de kinderencyclopedie van haar zoon gelezen, ze was ook niet naar toilet geweest omdat een mens met een volle blaas sneller knopen zou kunnen doorhakken. Cath Luyten stond al jaren op de wishlist van Erik Van Looy maar die had Luyten jaren geleden al eens getest maar ze werd toen niet gevraagd. Nu wel en daar zal Erik Van Looy zeker geen spijt van hebben. Juryleden Philiippe Geubels en Herman Brusselmans waren maandag goed in vorm en speelden aardig in op de vragen.
 
Zo verklaarde Brusselmans dat hij eigenlijk graag eens zou meedoen met Komen Eten op VIER maar dan moest Philippe Geubels wel meedoen want iedere week moet er wel een belachelijke homo bij zijn. Geubels kon er gelukkig goed mee lachen en nam een paar keer wraak met zijn eigen humor. Zo vertelde hij over Brusselmans dat die 70 sigaretten per dag rookt en voegde daar piekfijn de uitspraak 'Ik zit hier precies naast een verbandingsoven' aan toe.

Met de overwinning van Cath Luyten werden Bart De Pauw en Wim Willaert naar de finaleronde verwezen. De Pauw had maar liefst 164 seconden voorsprong en begon als favoriet. Willaert kon het verschil tot 140 seconden terugbrengen maar zakte steeds verder weg. Willaert speelde bij de laatste vragen tactisch en snel maar met Chris Martin kon Bart De Pauw Willaert toch naar huis spelen. Opvallend: WIm Willaert zat vier keer in het programma maar kon geen enkele keer winnen en daarmee doet hij even goed dan Guillaume Van der Stighelen. Bart De Pauw heeft met 6 deelnames en 5 overwinningen in ieder geval een mooie voorsprong opgebouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten