zondag 8 januari 2012

Cath Luyten voor Vlaanderen Vakantieland in Antwerpen: This is Antwerp


Cath Luyten voor Vlaanderen Vakantieland in Antwerpen: This is Antwerp

Cath Luyten gaat op citytrip in haar eigen Antwerpen en raakt toch nog verbaasd over onbekende adresjes van jonge locals. Die hebben hun leukste eetplekjes, shoppingadresjes en favoriete cafés verzameld in het magazine en de mobiele app This is Antwerp.

Eline Van Hooydonck neemt Cath Luyten mee door het Zuid. Jasper Declercq gidst Cath op 't Eilandje en Kris Gevers toont zijn eigen Borgerhout met zijn levendig en ietwat alternatief nachtleven.

REPORTER: Cath Luyten
REGISSEUR: Leen Van Rompaye




This is Antwerp is een eigentijds en nieuw initiatief om jonge binnen- en buitenlandse citytrippers op een andere manier de stad te laten zien. Ontdek net als Cath Luyten de hotspots van het moment dankzij de tips van jonge locals.

Alle info over de app, de locals en hun adresjes vind je op
www.thisisantwerp.be
Daar kan je de app ook downloaden en het magazine lezen.


Neem net als Cath Luyten een fiets om Antwerpen te verkennen. Voor 3 euro huur je een fiets voor een dag. Tussen de Schelde en de Singel liggen er 82 ontleenpunten, op slechts 400 meter van elkaar.
Na je rit lever je de Velo weer in bij het station dat het dichtst bij je bestemming ligt. Je kan zelfs een dagkaart aanmaken via de website van Velo.
www.velo-antwerpen.be


Een schitterende manier om de stad te leren kennen, is volgens Cath Luyten met Tram 8. De tram doorkruist de hele stad en je stapt af waar je wil om te shoppen of te wandelen.
www.delijn.be



AB Hostel
Heel gezellige, mooie maar kleine jeugdherberg in Borgerhout. Eigenares Bridget zorgt als een goede moeder voor al haar gasten. Je kan er net als Cath Luyten je eigen potje koken.
Adres: Kattenberg 110, 2140 Antwerpen
www.abhostel.com


Pulcinella is een splinternieuwe en architecturaal imposante jeugdherberg met 162 bedden. De herberg ligt in het centrum en is daarmee een ideale uitvalsbasis.
Adres: Bogaardestraat 1, 2000 Antwerpen
www.vjh.be

Meer leuke logeertips in en rond Antwerpen vind je bij Toerisme Vlaanderen:
www.vlaanderen-vakantieland.be



In het gezellige eetcafé Dansing Chocolade kan je de hele dag door eten, heerlijk volgens Cath Luyten.
Adres: Kloosterstraat 159, Antwerpen
www.withaview.be


Bar Leon is volgens Cath Luyten een leuke plek voor koffie, een zondags ontbijt of gewoon een hapje uit de volkskeuken op donderdag en zondag.
Adres: Reuzenstraat 23, 2140 Borgerhout
www.barleon.be


Carrod's is een heel populair huiskamerrestaurant met slechts 12 plaatsen. Zeker reserveren dus!
Adres: Krugerplein 18, 2140 Borgerhout
www.carrods.be


't Zuid en omgeving
De Kloosterstraat heeft veel leuke etalages om langs te kuieren. Ook deze adresjes zijn volgens Cath Luyten echte aanraders:

* Zabiluz
Zabiluz heeft een originele juwelencollectie voor vrouwen en mannen.
Adres: olkstraat 65, 2000 Antwerpen
www.zabiluz.be

* Coffee & Vinyl
Coffee & Vinyl is een koffiebar, platenwinkel en kunstgalerij. Je kan er vinyl platen, singles en cd's uitkiezen, een koffie met gebak erbij nemen en de maandelijks wisselende tentoonstelling bezoeken.
Adres: Volksstraat 45, 2000 Antwerpen
www.coffeeandvinyl.com

* Cinema Zuid
Cinema Zuid ligt in hetzelfde gebouw als het fotomuseum. Er zijn twee moderne zalen waar historische films, en vernieuwende films van jonge filmmakers te zien zijn, met boeiende gesprekken na afloop van de vertoning.
Adres: Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen
www.cinemazuid.be

't Eilandje en omgeving

* Broer Bretel
Boer Bretel is een koffieshop, uitgebaat door twee broers die een passie voor bretellen en piano delen.
Adres: Nassaustraat 7, 2000 Antwerpen
www.broerbretel.be

* Dakterras MAS
Het dakterras van het MAS biedt volgens Cath Luyten een adembenemend zicht op de stad aan de stroom. Je kan er gratis binnen.
Adres: Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
www.mas.be

* Park Spoor Noord
Park Spoor Noord is een park in het noorden van Antwerpen, een grote groene weide met speelvoorzieningen voor de jeugd, twee fonteinen, een skatepark, fiets- en wandelvoorzieningen en sportvoorzieningen voor Cath Luyten.
Adres: Damplein, 2060 Antwerpen

Nu is er een winterdorp, met een chalet waar je kan genieten van lekkere winterse gerechten en versnaperingen. DJ 's komen er hun plaatjes draaien.
www.winterdorp.be

Borgerhout

* Café Plaza Real
Café Plaza Real is heel populair bij Cath Luyten. Er zijn vaak optredens en achterin is een oud fabriekspand waar feestjes worden georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten