donderdag 20 oktober 2011

Cath Luyten geeft op BVN startschot van 'De grote misverkiezing'

Cath Luyten geeft op BVN startschot van 'De grote misverkiezing'
Als satellietzender van de VRT is BVN voor vele Vlamingen in het buitenland een belangrijke manier om de band met Vlaanderen te onderhouden. Hun favoriete televisieprogramma's hoeven Vlamingen in het buitenland dankzij BVN dus niet te missen, maar BVN zou van zijn kijkers graag weten wat hen wel nog doet verlangen naar hun thuisbasis. Daarom gaf Cath Luyten op BVN het startschot voor 'De grote misverkiezing', een zoektocht naar alles wat Vlamingen en Nederlanders in het buitenland missen.
De Vlaamse BVN-ambassadrice Cath Luyten en haar Nederlandse tegenhanger Floortje Dessing roepen Vlamingen en Nederlanders vanaf vandaag op om deel te nemen aan De grote misverkiezing van BVN. Via www.bvn.tv kunnen vakantiegangers en expats hun grootste gemis doorgeven, of het nu gaat om lekkere frietjes, een fris biertje of de typisch Vlaamse humor. De website van De grote misverkiezing is meteen ook een ontmoetingsplek voor al wie geregeld in het buitenland vertoeft en ervaringen wil delen. BVN verzamelt alle gegevens en komt over enkele maanden met de resultaten van de verkiezing.
En wat mist BVN-ambassadrice Cath Luyten zelf als ze in het buitenland zit? Hetzelfde als veel andere Belgen, zo blijkt. “Ik mis, in het verre of minder verre buitenland, de perfect gebakken friet van bij ons; de eerste keer gebakken op 130 graden en de tweede keer op 170. Maar verder mis ik eigenlijk niet echt iets. Mocht dat wel het geval zijn, dan zou ik mijn job als reisreporter al lang ingewisseld hebben voor een stekje dichtbij huis. Het helpt natuurlijk wel dat, hoe ver of dichtbij ook, er BVN is! En de liefdes van mijn leven natuurlijk, dat helpt ook!” (lacht)
BVN is de satellietzender van de VRT in het buitenland met Cath Luyten als BVN-ambassadrice . De zender is wereldwijd 24 uur per dag gratis te ontvangen via satelliet en programmeert elke dag een breed aanbod aan Vlaamse en Nederlandse actualiteits- en duidingsprogramma’s. Ook fictie, ontspanning en sport komen aan bod. Zo kunnen Vlamingen in het buitenland op BVN op dit moment onder meer kijken naar Het Journaal, 'Man Bijt Hond', 'Terzake', 'De Canvascrack', 10 jaar dieren in nesten, 'De Laatste Show', 'Dagelijkse kost', 'Thuis', 'Blokken', 'Weg naar Compostela' en naar een selectie van de beste Nederlandse programma’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten